De Belg Paul Stoffels (59), vicevoorzitter bij Johnson & Johnson en Chief Scientific Officer bij het Amerikaanse farmabedrijf, gaat eind dit jaar op pensioen. Dat heeft de groep dinsdag bekendgemaakt.

Stoffels geldt als een van de belangrijkste Belgen in de farmasector wereldwijd. Hij is sinds 2002 aan de slag bij de Amerikaanse farmagigant, en staat er aan het hoofd van alle onderzoek naar en ontwikkeling van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Dat was onder meer het geval voor het door Johnson & Johnson ontwikkelde coronavaccin.

Zijn carrière begon hij als arts in Afrika. Later ging hij aan de slag bij Janssen Pharmaceutica, waar hij werkte aan de zijde van oprichter Paul Janssen. Janssen Pharmaceutica behoort al sinds de jaren zestig tot Johnson & Johnson.

Stoffels richtte uiteindelijk zijn eigen bedrijf op : Tibotec-Virco, dat aids-geneesmiddelen ontwikkelde. Dat werd in 2002 overgenomen door Johnson & Johnson, waardoor Stoffels opnieuw bij de Amerikaanse farmagroep belandde.

De Kempenaar wil het wat rustiger aan doen, en meer tijd doorbrengen met zijn familie. Hij is wel van plan zich te blijven inzetten voor faramaceutische ontwikkelingen.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.