Paul Stoffels wordt vanaf 1 april de nieuwe CEO van Galapagos NV. Dat kondigt het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf aan in een persbericht. 

Stoffels was eerder wetenschappelijk directeur bij Johnson & Johnson, maar lag mee aan de basis van Galapagos. Hij volgt Onno van de Stolpe op, die 23 jaar aan het roer stond van het bedrijf. 

"Ik ben overtuigd van het unieke potentieel van Galapagos en ik ben verheugd en vereerd om deze rol op mij te nemen", aldus Stoffels. "Ik ben vastbesloten om trouw te blijven aan de missie van het bedrijf om nieuwe werkingsmechanismen van geneesmiddelen naar patiënten te brengen die nieuwe behandelingsopties nodig hebben." 

De uitdaging is groot voor het beursgenoteerde bedrijf. Nadat het bedrijf met filgo­tinib, een experimenteel medicijn tegen reuma, geen goedkeuring had gekregen van het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap en de ontwikkeling van een middel tegen longfibrose was stilgelegd, was het aandeel in vrije val. Maar ‘gesteund door een sterke financiële basis en de strategische samenwerking met Gilead, ben ik overtuigd van het uniek potentieel van Galapagos’, zegt Stoffels in het persbericht.

Na een overgangsperiode waarin van de Stolpe zijn activiteiten overdraagt, neemt Stoffels op 1 april volledig de functie van CEO over.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.