Tijdens de Algemene Vergadering van Ter Beke werden alle agendapunten goedgekeurd. Ook de benoeming van Paul Van Oyen als onafhankelijk bestuurder. Hij werd eveneens aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur. 

Paul Van Oyen (Brugge 1961) heeft een wetenschappelijke opleiding aangevuld met bedrijfskunde (KULeuven). Na passages in het buitenland en aan de KULeuven, begin hij zijn industriele carriere bij Kumpen-Keramo (vandaag Steinzeug Keramo – Wienerberger). 

In 1990 starte hij een lange carriere bij Etex (www.etexgroup.com) waar hij actief was in verschillende staf- en lijnfuncties, regios en divisies. De laatste 7 jaar heeft hij Etex als CEO het bedrijf uitgebouwd tot expert in lichtgewicht bouwoplossingen. De focus lag hierbij op duurzaamheid, leiderschap, innovatie van oplossingen en processen. 

Vanaf dit jaar is hij actief in verschillende bewegingen en ondersteuning van jonge ondernemers en bedrijven. Paul Van Oyen is ook bestuurder bij Deceuninck NV. 

Bestuurders bij Ter Beke krijgen een vergoeding van 20.000 euro per jaar. De voorzitter krijgt 100.000 euro per jaar. Voor bijkomende verantwoordelijkheden zijn volgende vergoedingen van toepassing: 

  • Voorzitter Auditcomité 10.000
  • Lid Auditcomité 6.000
  • Voorzitter Remuneratie- en Benoemingscomité 7.000
  • Lid Remuneratie- en Benoemingscomité 5.000

De CEO van Ter Beke kreeg een vaste vergoeding van 125.00 euro in het laatste kwartaal van 2021 en een variabele vergoeding van 129.000 euro.

Bron: Ter Beke

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.