Uitgeverij Pelckmans heeft de Mechelse uitgever van kinderboeken Baeckens Books overgenomen. Dat meldt de uitgever in een persbericht. Baeckens is de uitgever van de populaire kinderreeks "Geronimo Stilton" in Vlaanderen en Nederland.

Pelckmans Uitgevers neemt de aandelen over van de families Vandeputte en Baeckens. Alle uitgeefactiviteiten van Baeckens Books worden geïntegreerd in Pelckmans en alle medewerkers, een vijftiental, worden overgenomen. Ook de Mechelse kinderboekhandel Pardoes komt bij Pelckmans terecht, maar zal worden verzelfstandigd.

"De ambitie en waarden van Baeckens Books en Pelckmans Uitgevers sluiten nauw bij elkaar aan", klinkt het in een persbericht. "Beide zijn van oorsprong een familiebedrijf en investeren al jaren in het uitbouwen van een sterk kinder- en jeugdboekenfonds." 

Afgevaardigd bestuurder Thom Pelckmans zag een kans om het jeugdaanbod van Pelckmans te versterken. "Wij hebben al onder andere Marc de Bel, Luc Descamps en andere auteurs. Met deze overname verbreden we ons aanbod", zegt hij. Naast boeken geeft Baeckens ook speelgoed uit, waaronder verschillende puzzels en het "Reizen Waes"-bordspel.

Bron: Belga 

Meer weten over overnames? Lees dan Corporate Finance 4.0 - De Bestuurder 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.