Peter Baeten wordt de nieuwe directeur-generaal van het SCK CEN, het nucleair onderzoekscentrum van ons land. Baeten was een strategische kandidaat uit eigen huis en volgt vanaf december Eric van Walle op die met pensioen gaat. Volgens de raad van bestuur heeft Baeten een "uitgebreide dossierkennis en een pak ervaring". 

De nucleaire sector mag zich naar eigen zeggen de komende vijf jaar aan een golf van uitdagingen verwachten. "De sector wint aan belang in kankerbestrijding en nieuwe energietoepassingen. Daarnaast staat de sector met de kernuitstap aan de start van de grootste ontmantelingswerf in België." 

"Als enige nucleaire onderzoeksinstelling in ons land speelt SCK CEN een belangrijke rol in elk van die domeinen", vertelt Derrick-Philippe Gosselin, voorzitter van de raad van bestuur. "Vlot schakelen is dus de boodschap. Het is voor ons van groot belang dat we het vizier strak op de toekomst houden. Peter Baeten heeft de nodige betrokkenheid." 

Baeten is doctor in de Nucleaire Technologie en startte zijn loopbaan bij SCK CEN in 1995. Sindsdien was hij verantwoordelijk voor de programma's van onderzoeksreactoren BR1 en VENUS, en later voor de technische uitwerking van het MYRRHA-project. 

Sinds 2018 was Baeten adjunct-directeur-generaal van SCK CEN. Daarnaast geeft hij colleges aan de Vrije Universiteit Brussel en UHasselt. SCK CEN behoort tot de grootste onderzoeksinstellingen van België, met meer dan 850 medewerkers.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.