27 Jun
27Jun
De spanningen binnen de Pro League lopen al maanden bijzonder hoog op. Er waren de verhitte ­discussies over de verdeelsleutel van het tv-contract en het debacle met het competitieformat. Nu kwam daar een nieuw incident bij: Pro League en KRC Genk-preses Peter Croonen (wiens dubbele pet sowieso al voor kritiek zorgde) opperde samen met Pro League-CEO Pierre François voor de Belgische Mededingingsautoriteit nog eens het voorstel om de 30ste speeldag af te werken. Dat manoeuvre was op voorhand niet doorgesproken met de overige ­leden van de Raad van Bestuur, waarna sommigen dus actie wilden ondernemen.

Finaal bleek dat evenwel een storm in een glas water. Het aangekondigde spektakel kwam er immers niet, omdat men na een nachtje slaap tot de vaststelling was gekomen dat het nog niet het ideale moment is om Croonen openlijk in vraag te stellen. Tot nader order blijft hij dus gewoon aan boord als voorzitter.

Wat wel beslist werd, is dat de Algemene Vergadering uitgesteld wordt van 2 naar 7 juli, om zo kort op de bal te kunnen spelen na een eventuele uitspraak van het BMA over volgend seizoen. Mogelijk komen er dan toch nog achttien teams in eerste klasse.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.