22 Oct
22Oct

De raad van bestuur van DPAM (Degroof Petercam Asset Management) heeft haar beslissing bevestigd om Peter De Coensel —tot op heden CIO Fixed Income en lid van de raad van bestuur en van de raad van beheer van DPAM— te benoemen tot Chief Executive Officer van DPAM. Peter De Coensel volgt Hugo Lasat op, die zelf de rol van CEO bij het moederbedrijf Degroof Petercam en voorzitter van de raad van bestuur van DPAM op zich zal nemen.

In het verlengde van deze gebeurtenissen, neemt Sam Vereecke, momenteel senior beheerder Fixed Income, de verantwoordelijkheid over van Peter als CIO Fixed Income. Anticiperend op deze evolutie, zijn de beheersteams van DPAM recent versterkt om de kwaliteit en continuïteit in het beheer en het investeringsbeleid verder te garanderen voor de toekomst.

Peter De Coensel heeft 30 jaar professionele ervaring. Hij heeft DPAM vervoegd in 2009 als fondsbeheerder Fixed Income en is tot op vandaag CIO Fixed Income, lid van het directiecomité en de raad van bestuur van DPAM. Hij heeft een Master in toegepaste economie van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), aangevuld met een post-graduaat Europese economie aan de ULB (Brussel).

Sam Vereecke, CFA, ook een senior beleggingsprofessional, kan terugvallen op 23 jaar ervaring. Ook hij heeft DPAM vervoegd in 2009 als Fixed Income portefeuillebeheerder. Hij is Master in de wiskunde van de Universiteit Gent, aangevuld met een PhD in wiskunde aan de Universiteit van Sussex en een MBA aan de IESE Business School (Spanje).

Peter De Coensel, CEO DPAM, verklaart: “Ik ben heel fier om de fakkel over te nemen van Hugo als CEO van DPAM. Met het track record van DPAM en dankzij de kwaliteit van onze teams, voel ik me gesterkt om met veel energie en ambitie de uitdaging aan te gaan om DPAM klaar te stomen voor het volgende hoofdstuk. We zullen ons samen blijven inzetten om de continuïteit van de grote waarde die we willen creëren voor onze klanten en stakeholders te waarborgen in het verlengde van onze strategie van actief, duurzaam en research gedreven beheer.

 DPAM is een onafhankelijke actieve vermogensbeheerder die zowel beleggingsfondsen als discretionaire mandaten namens institutionele cliënten beheert voor een totaalbedrag van EUR 46,8 miljard, per juni 2021.  

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.