De leden van het LP & Advisory Committee van het Bioqube Factory Fund I hebben Peter Verhaeghe aangesteld als voorzitter. Peter Verhaeghe brengt cross-industrie expertise aan board. Hij vertegenwoordigde zowel diverse media en entertainment groepen als biotechbedrijven, farmaceutische bedrijven en high-tech en software bedrijven, hierbij adviserend in intellectuele eigendomsrechten en de juridische en fiscale aspecten van hun financieringsbehoeftes.

Peter behaalde zijn Juris Doctor diploma aan de K.U. Leuven en voltooide zijn masteropleiding in de Rechten aan Harvard Law School (VS). Hij is momenteel voorzitter van de raad van commissarissen van Argenx SE (Nederland), voorzitter van de raad van bestuur van Haretis SA (Luxemburg) en lid van de raad van bestuur van Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), en miDiagnostics.

Daarnaast zal ook Tom Heyman het team vervoegen als Operating Partner. Tom Heyman vervoegt het Bioqube Ventures team na een succesvolle carrière uitgebouwd te hebben bij Johnson & Johnson in de voorbije 37 jaar. In zijn meest recente positie was Tom President van Johnson & Johnson Innovation – JJDC, Inc. (JJDC), de venture arm van Johnson & Johnson. Als voorzitter van het JJDC bestuursorgaan vertegenwoordigde hij het langst bestaande corporate venture fonds in de life sciences industrie.  Tom was in zijn carrière ook 25 jaar actief in business development en betrokken bij honderden transacties van farmaceutische producten. Tevens was hij verantwoordelijk voor de acquisities van diverse belangrijke bedrijven voor Johnson & Johnson en was hij CEO van Janssen Pharmaceutica NV (Beerse) van 2008 tot 2016.

De versterking door de industrieveteranen Tom Heyman en Peter Verhaeghe zal bijdragen aan de optimale groei van de portfoliobedrijven en leiden tot duurzame relaties met de investeerders van het Bioqube Factory Fund I. Bioqube Ventures lanceerde dit fonds eind mei met 60 miljoen euro in een eerste financieringsronde en is nu in investeringsmodus. In parallel is Bioqube Ventures geld aan het ophalen om de fondsgrootte verder te verhogen tot een maximum van 100 miljoen euro.  

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.