Philippe Nys is de nieuwe voorzitter van Jong Vld en volgt daarmee Tess Minnens op. Hij haalde het bij de interne bestuursverkiezingen van dit weekend met 78 procent van de stemmen van zijn tegenkandidaat Nigel Chantrain. Dat meldt Jong Vld zondagavond.

De 27-jarige Nys is econoom en politicoloog van opleiding en startte zijn loopbaan als econoom bij de Vlaamse overheid. Hij is al enkele jaren actief binnen de liberale jongerenbeweging van Vlaanderen en zetelt als jongste raadslid in de Limburgse provincieraad. De Maaseikenaar wil dat de jongerenpartij meer weegt op het maatschappelijk debat en zelf thema's op de agenda zet. 

"Dat hebben we de voorbije jaren veel te weinig gedaan. Als jonge liberalen moeten we inhoudelijke lijnen uitzetten. Zodat de moederpartij en andere partijen op óns moeten reageren en niet omgekeerd", klinkt het.Nys heeft alvast een eerste voorstel. De nadruk moet liggen op hervormen in plaats van bijcreëren, dus "geen nieuwe wet zonder dat er een oude wordt afgeschaft. Geen nieuwe belasting zonder dat er een oude wordt afgeschaft. Geen nieuwe overheidsstructuur zonder dat er een oude wordt afgeschaf", dixit de kersverse voorzitter. 

Daarnaast vraagt Nys aan moederpartij Open Vld om in 2022 een inhoudelijk congres te organiseren.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.