Electrabel/ENGIE heeft sinds begin dit jaar Pierre-François Riolacci als Executive Vice President van de Groep, belast met Financiën, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Inkoop. Hij zal rapporteren aan Catherine MacGregor, Chief Executive Officer van ENGIE, en zal deel uitmaken van het Uitvoerend Comité van de Groep. Hij volgt Judith Hartmann op, die na 7 jaar de Groep verliet op 15 januari 2022, om haar carrière buiten de onderneming voort te zetten.

Judith Hartmann trad in 2015 in dienst bij ENGIE als Executive Vice President, belast met de Groepsfinanciën. Ze was van 2016 tot 2019 ook belast met het toezicht op de Business Units Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Als onderdeel van het door de Raad van Bestuur aangestelde Collectief Management Team droeg zij bij aan het interim-management van de Groep van februari tot december 2020. In januari 2021 werd zij benoemd tot Executive Vice President, belast met Financiën, MVO en Inkoop. In de afgelopen jaren heeft Hartmann volgens het bedrijf een belangrijke bijdrage geleverd aan de transformatie van de Groep, die zich nu resoluut richt op het benutten van de kansen van de energietransitie.

Pierre-François Riolacci begon zijn carrière bij ELF Aquitaine, waar hij gedurende 11 jaar verschillende functies bekleedde op het vlak van beheerscontrole, financiering en relaties met investeerders in Frankrijk, in het Verenigd Koninkrijk en in Congo. Vervolgens trad hij van 2010 tot 2013 in dienst bij VEOLIA, waar hij de functie bekleedde van Chief Finance Officer. Pierre-François werd in 2013 benoemd tot Chief Finance Officer van Air France KLM. In 2016 werd hij benoemd tot Chief Finance Officer van ISS, gevestigd in Denemarken, en tot voor kort was hij CEO Europe van ISS.

Bron: Engie / Belgisch StaatsbladComments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.