De Waalse werkgeversorganisatie Union wallonne des entreprises (UWE) heeft een nieuwe voorzitter: Pierre Mottet. Hij volgt Jacques Crahay op. De nieuwe topman bepleit een ambitieus en duurzaam Wallonië.

De corona- en de klimaatperikelen hebben voor een enorme crisis gezorgd. Maar, aldus Mottet, een crisis biedt ook opportuniteiten. Dat is ook voor Wallonië het geval. Hij verwijst naar de vele tientallen miljarden die via diverse vormen van financiering in het zuiden van het land zullen worden geïnvesteerd. De ambitie daarbij moet niet zijn een achterstand in te halen, maar wel om Wallonië opnieuw "aan kop" te plaatsen. "We moeten af van dat defaitisme. De rijkste provincie van België ligt niet in Vlaanderen, maar in Wallonië.

"Het investeringsplan van de Waalse overheid moet volgens hem dan ook doelgericht zijn en worden ingezet waar het de meeste impact zal hebben.

Pierre Mottet, geboren in 1961, is handelsingenieur aan het Instituut voor Administratie en Management van de UCLouvain (nu Louvain School of Management). Sinds 2012 is Pierre Mottet Voorzitter van de Raad van Bestuur van IBA (Ion Beam Applications), een Belgische beursgenoteerde onderneming met hoofdzetel in Louvain-la-Neuve, die in 30 jaar tijd uitgegroeid is tot een wereldleider in verschillende spitstechnologieën voor de diagnose en de behandeling van kanker.
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.