22 Oct
22Oct

Pierre-Olivier Beckers is aangesteld als hoofd van de Stichting van de UCLouvain, zo maakte de Franstalige universiteit vrijdag bekend. Beckers volgt Jean Stéphenne op, die sinds 2012 in functie is. Zijn mandaat van vijf jaar begint op 9 december 2021.

Beckers (61) is afgestudeerd aan de Louvain School of Management aan de UCLouvain. Hij  leidde de Delhaize-groep en was van 2004 tot 2021 voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Baron Beckers zetelt momenteel in het Internationaal Olympisch Comité en is voorzitter van het coördinatiecomité van de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Pierre-Olivier Beckers wil de universiteit helpen bij het realiseren van haar strategisch plan Horizon 600 door de financiering van projecten te stimuleren die gericht zijn op de overgang naar duurzame ontwikkeling, het versterken van innovaties op het gebied van onderzoek en een betere begeleiding van studenten mogelijk maken, luidt het.

De Stichting van de UCLouvain werd opgericht in 1999 en zamelt jaarlijks meer dan 7 miljoen euro in voor het aanrekken van veelbelovende jonge academici en wetenschappers, het toekennen van beurzen, de aankoop van hoogtechnologische apparatuur en het uitreiken van prijzen.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.