12 Dec
12Dec

Eind september 2018 opende het eerste Plopsapark in Polen, aan het grensgebied met Duitsland, Majaland Kownaty. Tot nu toe investeerde Plopsa samen met aandeelhouder Momentum Capital daar 40 miljoen euro.

Voor het tweede Poolse Plopsapark is een investering van 30 miljoen euro voorzien. De grond voor het park in Warschau werd gekocht van Ceetrus, de eigenaar, manager en commercialiseerder van de Auchan winkelcentra en retailparken. Majaland Warsaw zal, zoals de naam verklapt, draaien rond het karakter Maya De Bij. Daarnaast krijgen Wickie De Viking en Heidi ook een prominente plaats in het park. De buitenzone zal volledig gewijd zijn aan de Zuid-Koreaans-Chinees-Amerikaanse geanimeerde televisieserie, Super Wings.

"De beleving zal compleet anders zijn dan in een klassiek pretpark. Majaland zal deel uitmaken van een innovatief complex voor gemengd gebruik, genaamd Project Góraszka. Deze plek zal binnenkort één van de best bereikbare plaatsen in de agglomeratie van Warschau worden", aldus CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof.

De Plopsa Group telt ondertussen acht parken: vijf in België, één in Nederland, één in Duitsland en Majaland Kownaty in Polen. Daarnaast opent in België binnenkort ook het allereerste Plopsa Hotel haar deuren. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.