29 Dec
29Dec

Toen Quares in 2005 werd opgericht, bestond het bedrijf uit nauwelijks tien medewerkers. Ruim vijftien jaar later is de organisatie uitgegroeid tot een speler in ons land met meer dan 70 medewerkers. De groep kondigt aan dat het een nieuw fonds opricht. Het eerste dat zich uitsluitend richt op de - klassieke - residentiële vastgoedmarkt en daar heeft het goede redenen voor. Volgens de recentste demografische vooruitzichten van Statistiek Vlaanderen zal de bevolking in het Vlaams Gewest tussen 2020 en 2030 met 4 procent toenemen tot 6,9 miljoen inwoners. Tegelijkertijd zal ook het aantal huishoudens met zo’n 7 procent stijgen. In 2030 zal naar verwachting 1 op de 3 huishoudens een éénpersoonshuishouden zijn. Dat is een stijging van 15 procent ten opzichte van 2020. 

“In totaal gaat het dus om tienduizenden Vlamingen en die op zoek zullen gaan naar één- en twee slaapkamerappartementen. In steden zoals Brussel, Antwerpen of Gent maar ook Mechelen en Leuven is de bevolking de afgelopen 10 jaar tot 12 procent toegenomen. De vraag naar kwalitatief residentieel vastgoed zal de komende jaren alleen maar stijgen,” aldus Siham Rahmuni, CEO Quares.

Focus op steden en verhuurmarkt

Het van oorsprong Antwerpse vastgoedbedrijf positioneert zich op de markt met innovatieve diensten en met eigen vastgoedfondsen. Dit nieuwe Quares Residential Investment fonds - zoals het fonds zal heten - trekt dan ook volop de kaart van de Belg die in de toekomst liever huurt dan koopt. “In grote steden huurt vandaag al ongeveer 4 op de 10 inwoners, in de binnenstad is dat zelfs meer dan de helft. Dat is voor een stuk te verklaren door een mentaliteitswijziging. Flexibiliteit staat voorop. Er wordt meer en sneller van job veranderd, we onderbreken onze carrière wel eens, bijvoorbeeld om te gaan reizen. Daarnaast wordt de aankoop van een woning financieel steeds moeilijker voor velen, waardoor er langer en meer gehuurd zal worden,” vertelt Rahmuni. 

De locatie is doorslaggevend

"We willen investeerders de mogelijkheid bieden om te beleggen in kwalitatieve appartementen op de meest interessante locaties. Zo investeren we niet alleen in louter nieuwbouwwoningen, maar kiezen we bewust voor steden met een sterk groeiprofiel waar het principe van de 15-minuten stad – horeca, winkels, scholen, sportfaciliteiten, etc. op maximum 15 min wandelen - de toekomst zal uitmaken.” 

Maar niet alleen de locatie staat centraal, ook duurzaamheid is een uiterst belangrijk criterium voor de keuze van de projecten. “Generatie Z, de twintigers van vandaag, is een generatie die steeds luider op de vastgoeddeur klopt en bijzonder hoge eisen heeft op het vlak van duurzaamheid en nieuwe technologie. Ook betaalbaarheid is een belangrijk criterium. Ze zullen de komende jaren massaal op huizenjacht gaan en alleen genoegen nemen met slimme en duurzame woningen. Daar bieden wij met dit fonds een antwoord op.”

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.