De raad van bestuur van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) keurde donderdag unaniem het strategisch, industrieel en het businessplan voor 2025 goed. De financieringsbehoefte van de luchthaven bedraagt 40 miljoen euro, meldt de Waalse minister van Luchthavens Jean-Luc Crucke na de vergadering.

Het akkoord komt tegemoet aan aan het verzoek van de Waalse regering van 1 oktober, meent Crucke.

De regionale autoriteiten, die aandeelhouders zijn van de luchthaven, hadden de raad van bestuur toen gevraagd om een projectie van de financiële behoeften op korte en middellange termijn voor te leggen, evenals een actieplan op korte termijn om de levensvatbaarheid te garanderen en de gevolgen van de gezondheidscrisis in kaart te brengen. Er werd ook gevraagd naar een tienjarige strategie om commercieel, financieel en sociaal duurzame activiteit in een postcoronacontext te verzekeren.

"De aandeelhouders zullen de komende dagen worden gevraagd om het eens te worden over en een standpunt in te nemen over de financieringsbehoeften die het bedrijf heeft vastgesteld", aldus de minister in een persbericht.

Crucke heeft vrijdag een ontmoeting met de voorzitter van de raad van bestuur, de gedelegeerd bestuurder, de permanente secretarissen van de vakbonden en Gilles Samyn en Jean-Jacques Cloquet, vertegenwoordigers van de Waalse werkgroep die hem moeten adviseren.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.