19 May
19May

De raad van bestuur van Recticel heeft ermee ingestemd om volgende week maandag in Brussel een ontmoeting te hebben met Greiner, de Oostenrijkse groep die een bod heeft gelanceerd op de Wetterse schuimrubberfabrikant. "Doel van de bijeenkomst is om meer duidelijkheid te krijgen over haar voorgenomen voorwaardelijke vrijwillige openbare overnamebod", zegt Recticel in een persbericht. 

Na afloop van die ontmoeting zal de raad van bestuur zijn visie geven op de voorgenomen transactie, klinkt het. Kleine aandeelhouders van Recticel zouden intussen al het advieskantoor Deminor hebben gecontacteerd.

Recticel heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd: de schuimrubberfabrikant uit Wetteren verwacht nu een aangepaste brutowinst (ebitda) tussen 123 en 133 miljoen euro, zo maakt het woensdag voor beurs bekend. Daar is ook de bijdrage van het pas overgenomen FoamPartner inbegrepen.

In het persbericht luidt het dat de positieve omzettrend van het eerste kwartaal zich doorzet. Door de opheffing van coronamaatregelen in steeds meer landen neemt de vraag naar onder meer matrassen toe. Recticel kampt wel met een krappe aanvoer van grondstoffen en hogere grondstofprijzen, maar het bedrijf zegt die te kunnen doorrekenen aan de klant. Deze situatie zou niet voor de winter normaliseren, verwacht Recticel.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.