11 Nov
11Nov

De activiteiten van FoamPartner worden samengevoegd met de divisie Recticel Soepelschuim, om het nieuwe bedrijfssegment Engineered Foams te vormen.

FoamPartner heeft zijn hoofdzetel in Zwitserland, en heeft 12 vestigingen in de VS, China, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Het bedrijf stelt 1.100 mensen te werk en was in 2019 goed voor een omzet van 297 miljoen Zwitserse frank (275 miljoen euro).

Begin juli voltooide de groep uit Wetteren de desinvestering in zijn afdeling auto-interieurs en in de joint venture Eurofoam.

"Met de overname realiseert Recticel een belangrijke stap in haar strategische transformatie", zegt CEO Olivier Chapelle. "FoamPartner is een zeer innovatief bedrijf, dat jaarlijks onder meer 5,5 miljoen euro investeert in Research & Development en toegepaste technologieën. In de afdeling R&D werken 35 mensen. Het bedrijf heeft een portfolio die zeer complementair is met onze divisie Soepelschuimen. Met de overname willen we onze groei versnellen in de 'high value-added'-activiteiten, met een focus op innovatie."

"De komende jaren worden drukke jaren, met onder andere de integratie van FoamPartner in de nieuwe divisie Engineered Foams", zegt Chapelle nog.

Volgens de CEO zouden synergieën binnen beide bedrijven, onder meer in de commerciële en de operationele afdelingen, tegen 2023 14 miljoen euro moeten opleveren.

De overname zou volgens Chapelle in het eerste kwartaal van 2021 afgerond moeten zijn.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.