28 Dec
28Dec

Renaud Lorand gaat vanaf 1 januari aan de slag als financieel directeur bij de NMBS. Hij volgt Olivier Henin op, die besliste om een nieuwe professionele uitdaging op te nemen buiten de spoorwegmaatschappij.

De raad van bestuur benoemde Lorand op 30 oktober 2020 unaniem als nieuwe algemeen directeur Finance en lid van het directiecomité met ingang op 1 januari 2021. Volgens de NMBS is met Lorand de continuïteit en stabiliteit verzekerd, nu de spoormaatschappij voor grote uitdagingen staat, met enerzijds de coronapandemie en de mobiliteitsuitdagingen in het regeerakkoord.

Lorand was voordien directeur Strategy, Legal & IT bij NMBS. Hij is een handelsingenieur gespecialiseerd in financiën. De NMBS benadrukt dat Lorand financiële expertise combineert met zijn grondige kennis van alle activiteitsdomeinen van de NMBS en zijn doorgedreven betrokkenheid en kennis van het strategisch meerjarenplan en de liberalisering van de spoorsector. Hij is ook voorzitter van skyes, een autonoom overheidsbedrijf met als missie de veiligheid van het luchtverkeer te verzekeren in het luchtruim waarvoor België verantwoordelijk is.  

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.