De retailers, 54 winkelketens goed voor samen 2.700 vestigingen, wijzen er dinsdag in een brief aan premier De Croo en de federale vicepremiers op dat een groot deel van de Belgische handel de deuren heeft moete n sluiten. "Achter die gesloten deuren zitten meer dan 100.000 werknemers die momenteel voor een groot deel tijdelijk werkloos zijn", klinkt het. "Maar ook enorme stocks voor de eindejaarsfeesten die niet verkocht zullen worden."

Ze vragen de overheid onder meer om tussen te komen in de vaste kosten die, ondanks de verliezen van de voorbije maanden, hetzelfde zijn gebleven. De grootste vaste kost zijn de huurgelden."

We vragen één duidelijke en transparante regeling voor het hele land, zodat de handelaars weten waar ze aan toe zijn, en niet individueel moeten gaan onderhandelen met de verhuurder", zegt Dominique Michel van koepelorganisatie Comeos. Jan De Nys, CEO van verhuurder Retail Estates zegt voor een aantal sectoren te willen bekijken wat noodzakelijk is, "maar niet voor alle zaken". 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.