23 Aug
23Aug

De raad van bestuur van Spadel heeft tijdens de vergadering van maandag 23 augustus Roel van Neerbos benoemd als nieuwe voorzitter van de Spadel-groep. Roel van Neerbos is lid van de Executive Board van FrieslandCampina en bestuurder bij Spadel sinds 2016. 

Van Neerbos vervangt Frank Meysman, die om persoonlijke redenen zijn mandaat als voorzitter en lid van de Raad van Bestuur (RvB) van de Spadel Groep wenste neer te leggen. Nadat hij in 2004 tot de Raad van Bestuur van het bedrijf was toegetreden, was de marketingspecialist sinds 2018 voorzitter.  

De Spadel-groep heeft in het eerste semester van 2021 een solide prestatie geleverd door af te sluiten met een stijgende omzet van 6,4 % en een stijgend operationeel resultaat (EBIT) van 48,7 %.De stijging van de omzet werd met name ondersteund door de verkoop op de Bulgaarse markt (+ 14 %) en de Benelux (+ 4 %). 

Deze gunstige ontwikkeling van de omzet weerspiegelt het geleidelijke herstel van het verbruik van de consumptie buitenhuis, met name als gevolg van de versoepeling van de coronamaatregelen.

De groep blijft echter voorzichtig wat de vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar betreft gezien de ongunstige weersomstandigheden van het zomerseizoen en de aanzienlijke stijging van de grondstofprijzen.

Bron: Spadel


 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.