De 47-jarige Egas Reparaz wordt de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter bij de winkelketen. HEMA wordt overgenomen door de familie Van Eerd, de ondernemingsfamilie achter de supermarktketen Jumbo. Ze doen dat via het investeringsvehikel Mississippi Ventures. De overname gebeurt samen met de eveneens Nederlandse investeerder Parcom.

Nu de overname van HEMA door Mississippi Ventures en Parcom nagenoeg is voltooid, is het volgens Jegen een "natuurlijk moment" om plaats te maken.

Reparaz werkte de afgelopen jaren bij supermarktgroep Ahold Delhaize, de laatste jaren in de rol van eindverantwoordelijke van Etos. Ook is ze lid is van het Europese leadership-team van Ahold Delhaize.

Verder maakte HEMA bekend dat drie van de vijf bestuurders (commissarissen) worden vervangen. Pieter Haas zal bij HEMA worden benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Pieter is daarnaast actief als commissaris en investeerder bij diverse ondernemingen. Eerder werkte hij ruim 18 jaar bij MediaMarktSaturn en Metro, waarvan 5 jaar als CEO MediaMarktSaturn.  Hij neemt binnen de RvC de voorzittersrol over van Wilco Jiskoot die, net als huidig commissaris Ronald van de Vis, als lid van de RvC bij Hema betrokken zal blijven. Daarnaast zullen namens de nieuwe aandeelhouders Ton van Veen (Mississippi Ventures) en Bas Becks (Parcom) zitting nemen in de RvC. 

De komende tijd worden de plannen door HEMA verder uitgewerkt. Momenteel gaat alle aandacht naar het door de coronacrisis loodsen van het bedrijf.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.