SBS België heeft donderdag zijn nieuwe streamingplatform GoPlay.be gelanceerd. Op GoPlay, die de websites van de diverse tv-zenders vervangt, zijn alle SBS-programma's te bekijken en ook extra content, zoals vlogs van bekende tv-gezichten. Later komt er ook een app van GoPlay en komt er ondersteuning voor Chromecast.

De mediagroep kondigde eind augustus 2020 al aan dat hij bezig was met het derde gratis Vlaamse streamingplatform. Naast VRT NU en VTM GO is er nu dus GoPlay.be, het overkoepelende platform voor alle content van Play4, Play5, Play6 en Play7. Die zenders komen in de plaats van VIER, VIJF en ZES.

De kijker kan voorlopig niet live kijken via GoPlay. Via VRT NU en VTM Go zijn de zenders in livestream wel te bekijken op een tv-toestel. Die stap zet SBS alvast niet. "Het is de bedoeling dat de kijker zijn eigen tempo bepaalt en kijkt wanneer hij of zij wil kijken", zegt CEO Jeroen Bronselaer. 

SBS België wil ook in 2021 blijven investeren in Vlaamse programma's voor Play4, het vroegere VIER. De mediagroep beseft dat hij in een erg concurrentiële markt die de mediasector is, moet focussen op een sterk entertainmentmerk. Play4 focust daarbij op een tiental nieuwe programma's en vaste waarden als "De Mol", "De Slimste Mens ter Wereld" en "De Rechtbank"."

Er is een realiteit: het goed doen vandaag is niet goed genoeg, we moeten altijd vooruitkijken en beter doen. Dat geldt voor alle sectoren en zeker in de mediasector", legt CEO Jeroen Bronselaer uit. "In de mediasector hebben we af te rekenen met grote internationale spelers en buitenlandse lineaire zenders. Het tv-landschap is dus enorm gefragmenteerd, ook in Vlaanderen." 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.