De ministerraad keurt op voorstel van Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet een ontwerp van koninklijk besluit goed tot benoeming van Sophie Du Bled als lid en tevens voorzitster van de raad van bestuur van de naamloze vennootschap van publiek recht HR Rail. 

HR Rail is de juridische werkgever van alle medewerkers van de Belgische spoorwegen. De meerderheid van de medewerkers, namelijk bijna 30 000 mensen, werkt voor NMBS en Infrabel. HR Rail zorgt ervoor dat deze bedrijven een volledige HR-dienstverlening krijgen die aan hun behoeften voldoet, rekening houdend met hun specifieke kenmerken. Bij HR Rail zelf werken 700 mensen. 

De 65-jarige de Bled is advocaat en heeft een lange carrière als sociaal bemiddelaar achter de rug, onder meer bij de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. "Zij heeft een uitgebreide kennis van het sociaal recht, zowel als ambtenaar bij de afdeling collectieve arbeidsbetrekkingen van de FOD als als sociaal bemiddelaar," voegde de verklaring eraan toe.

Sophie du Bled gaf ook les over sociaal overleg aan de FUCaM, doceerde collectief arbeidsrecht aan het ICHEC en was mede-docent van de cursus "Droit et pratique des relations collectives de travail" aan de Université catholique de Louvain. 

Du Bled ging op 1 april met pensioen en is politiek onafhankelijk, zo verzekert het kabinet van de minister. "Ik ben ervan overtuigd dat mevrouw Du Bled, als nieuwe voorzitter van HR Rail, de juiste persoon is om de modernisering van het spoorwegbeleid van de NMBS en Infrabel voort te zetten in samenwerking met de sociale partners", aldus Georges Gilkinet.

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.