De Vlaamse Regering vervangt Mia De Ridder door Soetkin Crabbe als lid van de raad van bestuur van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). 

Crabbe vervangt Mia De Ridder en zetelt er als een vertegenwoordiger van de Boerenbond. Soetkin Crabbe is juriste van opleiding en werkte  als advocaat gespecialiseerd in nationaal en Europees arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Ze werkte als jurist voor o.a. voor Dentis,  MIVB, TUI en Acerta.

Bestuurders ontvangen elk jaar  een vaste vergoeding van 2.500 euro per jaar en een presentiegeld van 250 euro per vergadering. Voor de voorzitter van de Raad van Bestuur worden deze vergoedingen verdubbeld. Het presentiegeld per vergadering geldt voor maximaal vijftien vergaderingen per jaar. Als de Raad van Bestuur in één jaar meer dan vijftien vergaderingen houdt, wordt het presentiegeld vanaf de zestiende bijeenkomst gehalveerd.

In totaal zijn  er 10 mandaten voor Belgische werkgeversfederaties. De bestuurders zijn Helena Muyldermans (Voka), Sonja Teughels (Voka),Paul Verschueren (Federgon), Gerrit De Goignies (Vlaamse Confederatie v/d Bouw), Klaas Soens (Comeos), Danny Van Assche (Unizo), Joris Renard (Unizo), Dirk Malfait (Verso), Bart Steukers (Agoria) en dus ook Soetkin Crabbe.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.