10 Jun
10Jun

Tijdens de Gewone Algemene Vergadering (GAV) van 10 juni 2021 hebben de aandeelhouders van Spadel de benoeming van A2 B.V., vertegenwoordigd door Alain Beyens, als onafhankelijk bestuurder goedgekeurd. De komst van Alain Beyens is een welkome versterking van de Raad van Bestuur van Spadel, aangezien de 60-jarige manager over een uitgebreide ervaring in de sector beschikt. Na vele jaren dienst bij Interbrew en vervolgens bij AB Inbev was hij tussen 2010 en 2012 CEO van de Centraal Europese brouwerijgroep StarBev, en nadien van koffie vending operator Pelican Rouge tussen 2012 en 2016. Alain Beyens is Operating Partner bij Mid Europa Partners, een private equity bedrijf, is voorzitter van de Antwerp Management School en bestuurder bij Duvel Moortgat.

De aandeelhouders van Spadel hebben ook ingestemd met de verlenging van het bestuurdersmandaat van Familia Numerosa B.V., vertegenwoordigd door Roel van Neerbos, die voorzitter is van de Food & Beverage divisie van Koninklijke FrieslandCampina. Hij maakt sinds 2016 deel uit van de Raad van Bestuur van de Spadel Groep, als onafhankelijk bestuurder. Marc du Bois, CEO van de Spadel Groep, is eveneens herbenoemd als bestuurder. Beiden zijn aangesteld voor een periode van 4 jaar, tot 2025, net als Alain Beyens.

“Het doet me plezier te kunnen rekenen op mensen van het kaliber van Roel van Neerbos en Alain Beyens in de Raad van Bestuur van Spadel”, zegt Marc du Bois, CEO van Spadel. “Hun jarenlange internationale ervaring en hun gedegen kennis van de consumptiegoederensector, in het bijzonder van de drankenmarkt, zullen ongetwijfeld een belangrijke toegevoegde waarde betekenen voor de Spadel Groep.”

Weldra een nieuwe voorzitter als opvolger van Frank Meysman

Tegelijkertijd kondigde Frank Meysman aan dat hij om persoonlijke redenen zijn mandaat als voorzitter en lid van de Raad van Bestuur (RvB) van de Spadel Groep wenst neer te leggen. Nadat hij in 2004 tot de Raad van Bestuur van het bedrijf was toegetreden, was de marketingspecialist sinds 2018 voorzitter. De directie en de bestuurders van Spadel danken Frank Meysman, een gerespecteerd en gewaardeerd leider, voor de cruciale rol die hij in de strategische keuzes en successen van de familiegroep tijdens zijn zeventienjarige mandaat in de Raad van Bestuur heeft gespeeld. Tijdens een volgende raad van bestuur zal een nieuwe voorzitter worden aangesteld.

Op 10 juni heeft de Gewone Algemene Vergadering (GAV) van aandeelhouders van Spadel N.V. eveneens beslist om een bruto dividend van 2,00 euro per aandeel uit te keren. Het dividend zal vanaf 25 juni 2021 tegen afgifte van coupon nr. 22 worden uitbetaald. Het aandeel zal ex-dividend noteren vanaf 23 juni 2021. Het dividend wordt betaalbaar gesteld tegen afgifte van de coupon aan de loketten van de erkende Belgische banken, waarbij de financiële dienst wordt verzekerd door BNP Paribas Fortis bank, die is aangesteld als System Paying Agent en enige betaalagent.

Op de daaropvolgende Buitengewone Algemene Vergadering hebben de aandeelhouders het licht op groen gezet voor een wijziging van het maatschappelijk doel van het bedrijf, waardoor Spadel de eerste Belgische drankenproducent is die zich een bedrijf met positieve impact mag noemen. De Spadel Groep verklaart "er naar beste vermogen naar zal streven om via haar operationele en commerciële activiteiten een positieve impact te hebben op de samenleving en het milieu".

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.