In maart 2020 kwam Sparkcentral - gelegen op de Corda Campus in Hasselt - nog volledig in Limburgse handen, nadat Group MC en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM samen 2,5 miljoen euro in het bedrijf hadden geïnvesteerd. Ook het management van Sparkcentral investeerde mee om de aandelen van de Amerikaanse aandeelhouders Split Rock Partners en Jackson Square Ventures over te nemen.

Sparkcentral noemt zichzelf "de digitale telefooncentrale van de toekomst". In plaats van zoals klassieke contactcenters gesprekken te voeren via telefoon, e-mail en live chat, werkt het bedrijf met een platform voor contactcenters waarin ook verschillende socialemediakanalen worden geïntegreerd. Zo kunnen bedrijven via chatbots een-op-een met hun klanten communiceren op onder meer WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram, Twitter en WeChat.

"Onze wereld is digitaal: sociale media en digitalecommunicatieapps zijn de uitgelezen plek om contact op te nemen met bedrijven en organisaties", zegt Tom Keizer, CEO van Hootsuite. "Onze klanten vragen naar meer mogelijkheden op het gebied van klantenservice via sociale media. Bedrijven en organisaties moeten hun digitale kanalen uitbreiden en klantencontacten onderhouden op de verschillende digitale platformen waar klanten vandaag gebruik van maken." 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.