De Turnhoutse wielerstart-up Classified Cycling heeft vijf miljoen euro opgehaald bij het Britse investeringsfonds Bridford Investments. De wielerstart-up, die in augustus een nieuwe schakeltechnologie heeft voorgesteld, zal het verse kapitaal aanwenden om de productie op te schalen en nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Dat meldt de start-up, die onder meer ex-wereldkampioen wielrennen Tom Boonen als aandeelhouder heeft.

"Met deze financieringsronde willen we enerzijds onze productie uitbreiden om de wereldwijde vraag op te vangen, maar ook investeren in onze R&D (onderzoek en ontwikkeling, nvdr.)", zegt Mathias Plouvier, CEO van Classified Cycling, in een persbericht. "We willen volgend jaar ons R&D-departement verdrievoudigen en nieuwe technologieën on twikkelen, onder meer voor de markt van de elektrische fietsen (e-bikes). Daardoor zal ons personeelsaantal in 2021 ook verdubbelen tot dertig medewerkers."

Classified Cycling haalde in augustus het nieuws met een nieuwe schakeltechnologie. Het gaat om een elektromechanisch systeem met een draadloos signaal, dat als "virtuele derailleur" in de naaf van het achterwiel zit. Volgens Plouvier is de interesse in de technologie immens: "we kregen sinds de zomer van over de hele wereld vragen om ons schakelsysteem te kopen, tot in Amerika, Australië en Zuid-Afrika toe".

De start-up brengt nu ook eigen carbonwielen voor race- en gravelfietsen op de markt. Op die manier moet de klant eenvoudiger toegang krijgen tot de technologie en is de start-up ook niet uitsluitend afhankelijk van fietsfabrikanten, klinkt het.

Naast Tom Boonen zijn ook het management en investeringsfondsen LRM en Bridford Investments aandeelhouder in de start-up.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.