19 Oct
19Oct

De broers Dieter en Peter Vyncke leidden sinds 2017 samen Vyncke, een familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van biomassacentrales. Stefaan Lauwers, de huidige operationeel directeur, volgt vanaf deze week de broers Vyncke op. Voor het eerst sinds de oprichting in 1912 krijgt Vyncke een bedrijfsleider van buiten de familie. Het 109 jaar oude familiebedrijf is in handen van de vierde generatie, de broers Peter en Dieter Vyncke. 

De werknemers van Vyncke, die zichzelf Vynckeneers noemen, werden maandagnamiddag op de hoogte gebracht van de wissel aan de top vemeldt De Tijd. Volgens Peter Vyncke ging de aankondiging geen verrassing zijn voor hen. ‘In de praktijk leidt Stefaan Lauwers het bedrijf al ruim een jaar. Hiermee formaliseren we zijn rol als CEO.’ Setfaan en Peter Vyncke gaan zich meer toeleggen op de uitbouw van de familieholding, waarvan Vyncke een dochterbedrijf is.

Behalve in Vyncke zelf heeft de holding participaties in warmtekrachtspecialist CallensVyncke, in stoomengineeringbedrijf Forbes Vyncke, in verbrandingsovenbouwer Petrobio en in Trasmec, een Italiaanse producent van industriële transportsystemen. 

Nog volgens De Tijd willen de broers het familiebedrijf verder diversifiëren. Ook wind- en zonne-energie, batterijen of pakweg waterstof zouden hun plaats kunnen hebben.

Vyncke is een producent uit Harelbeke van energiecentrales die draaien op de verbranding van biomassa en afval. Het bedrijf telt bijna 400 werknemers. In 2020 bedroegt de omzet 104 miljoen euro en de bedrijfswinst (ebit) 7,1 miljoen euro. Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.