De streamingdienst, een samenwerking ­tussen DPG Media, ­Telenet en de VRT, is sinds vorige maandag beschikbaar. Maar er wordt in de raad van bestuur pas komende maandag voor het eerst over gesproken. Rijkelijk laat, vinden meerdere leden van de raad, die het nieuws over de samenwerking overigens in de pers moesten lezen. 

 In een mail aan voorzitter Luc Van den Brande (CD&V) op 7 september haalt Dirk Sterckx (Open Vld) aan dat de raad, die bevoegd is voor strategische beslissingen, op de hoogte had moeten worden gesteld. Hij werd bijgetreden door Vlaams Belang-lid Eric Deleu en Bart Caron (Groen).  De woordvoerder van de raad van bestuur en de directie van de VRT spreekt tegen dat het om een strategische beslissing gaat. Mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) is dezelfde mening toegedaan.

VRT-topman Frederik Delaplace weerlegt in een interview met De Tijd dat het bestuur van de openbare omroep niet op de hoogte was van de deal die hij sloot met het streamingplatform Streamz. ‘Dat klopt niet, maar veel ga ik daar niet over zeggen. Het is een goede zaak dat de VRT deelneemt aan Streamz en de deal kwam pas 24 uur voor de persconferentie rond. De communicatie had daardoor misschien beter gekund. Ik zal de beslissing maandag aan de raad van bestuur toelichten. Deze discussie ga ik niet in de krant voeren.’


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.