Telecombedrijf Telenet stapt met bouwgroep Willemen Groep de huurmarkt op. Beide bedrijven richten samen een joint venture op, die totaaloplossingen aan huurders moet bieden. In eerste instantie mikken ze op doelgroepen zoals 'young professionals' en expats.

"Concreet krijg je niet alleen de sleutels van je huurappartement, maar zijn meteen ook basis- en nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit en telecom geregeld", zegt Telenet donderdag in een persbericht. "Daarbovenop kies je zelf welke extra diensten je wenst, zoals poets- en strijkhulp, een bloemen- of foodbox-abonnement, abonnement voor deelauto's, -steps of -fietsen..."Alle administratie moet centraal verlopen via de joint venture zelf, klinkt het.

Tom Willemen, CEO van de bouwgroep, zegt dat de woningmarkt in sneltempo verandert, met vooral een sterke professionalisering op de huurmarkt. Daarbij wordt de huur steeds vaker gecombineerd met een pakket aan verschillende diensten, zegt hij. "Met deze joint venture willen we inspelen op deze trend. We focussen hierbij trouwens niet alleen op onze eigen vastgoedontwikkelingen, maar kijken ook nadrukkelijk naar samenwerkingen met andere vastgoedaanbieders."

"Telenet heeft met connectiviteit en televisie, ervaring met het aanbieden van diensten bij de klant thuis", zegt John Porter, CEO van Telenet. "We zien dat voor bepaalde doelgroepen, totaaloplossingen interessant kunnen zijn. Het potentieel van deze trend willen we samen met Willemen Groep verder onderzoeken en uitbouwen."

De komende maanden zal de joint venture het businessmodel aftoetsen aan de huurmarkt. Telenet en Willemen Groep willen een flexibele huurformule opstellen, met bijvoorbeeld korte opzegtermijnen en een keuze uit verschillende pakketten met basis- en extra diensten. De joint venture moet een onafhankelijk bedrijf worden, met een onafhankelijk bestuur. De komende maanden zal gezocht worden naar de naam en de CEO. De opstart is nog onderhevig aan goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten, klinkt het nog.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.