Drie nieuwe onafhankelijke bestuurders bij Telenet v.l.n.r. John Gilbert, Lieve Creten en Dirk Van den Berghe

De raad van bestuur stelt in de oproeping voor om vier nieuwe bestuurders te benoemen: Lieve Creten,  John Gilbert en Dirk Van den Berghe  als nieuwe onafhankelijke bestuurders en Madalina Suceveanu, als nieuwe niet-uitvoerende bestuurder (op voordracht van Liberty Global. De raad van bestuur stelt tegelijkertijd ook voor om het bestuursmandaat Amy Blair en  Severina Pascu te verlengen. 

Huidig onafhankelijk bestuurder Christiane Franck zal uit de raad van bestuur stappen gezien zij de maximum toegelaten leeftijd bereikte zoals voorzien in het Corporate Governance Charter. 

Bert De Graeve, voorzitter van de raad van bestuur en onafhankelijk bestuurder van Telenet, zal terugtreden als voorzitter. Hij verzoekt om geen voorstel voor te leggen aan de algemene vergadering waarin wordt verzocht om verlenging van zijn mandaat. De raad van bestuur heeft daarom beslist om de heer Jo Van Biesbroeck, onafhankelijk bestuurder van Telenet sinds 2015, na afloop van de jaarlijkse algemene vergadering, aan te stellen als onafhankelijk voorzitter ter vervanging van De Graeve. Van Biesbroeck verwacht om maximaal een jaar te dienen, om continuïteit te bieden aan de raad van bestuur wanneer de nieuwe leden aan boord komen. De Raad van Bestuur verwacht na die periode de heer Van den Berghe te benoemen tot voorzitter. 

Als de algemene aandeelhoudersvergadering deze benoemingen goedkeurt, zal de nieuwe raad van bestuur van Telenet vanaf 27 april 2022 bestaan uit 11 leden, waaronder vier onafhankelijke bestuurders. De nieuwe raad van bestuur zal goed geplaatst zijn om de verdere groei van Telenet te helpen bevorderen, gezien zijn brede ervaring en achtergrond. De nieuwe raad van bestuur zal een samenstelling hebben met vier vrouwen, vijf verschillende culturen en een breed scala aan expertise, waaronder technologie, media en telecomindustrie-ervaring, e-commerce, digitale transformatie, dataplatformbeheer, financiën en technologie. 

Lieve Creten 

Tot 2021 was Lieve Creten (56) meer dan 20 jaar partner bij Deloitte in België, waar zij de M&A praktijk ontwikkelde voor nationale en internationale investeerders in diverse sectoren.  Ze stond van 2008 tot 2019 aan het hoofd van de Financial Advisory activiteiten als managing partner. Gedurende deze periode was ze ook lid van het directiecomité van Deloitte België. Daarnaast maakte ze deel uit van het global executive team van Deloitte Financial Advisory van 2015 tot 2021 waarbij zij verantwoordelijk was voor de Talent aangelegenheden. 

Momenteel is Lieve Creten lid van de raad van bestuur, lid van het remuneratiecomité en voorzitter van het auditcomité van Barco NV, lid van de raad van bestuur en lid van het auditcomité van Elia Transmission Belgium SA/NV en lid van de raad van bestuur van OCB Artsen zonder Grenzen. 

John Gilbert

John Gilbert (59) heeft uitgebreide ervaring bij JP Morgan Chase & Co., waar hij tot 2014 bijna 30 jaar werkte, waarvan 8 jaar als Managing Director en Senior Country Officer bij JPMorgan in Europa, waar hij leiding gaf aan de investeringsbankactiviteiten van JP Morgan in de Benelux en Scandinavië en 6 jaar in Londen, waar hij verschillende functies bekleedde, waaronder als toonaangevende investeringsbankier in de Europese TMT-sector en in 2004 werd hij benoemd tot hoofd van de Belgische investeringsbank. Gilbert begon zijn carrière bij JP Morgan met 14 jaar ervaring in investeringsbankieren in New York. 

Gilbert is momenteel Executive Vice President en Chief Financial Officer van The Conservation Fund in de VS. De missie van het Conservation Fund is tweeledig: het in stand houden van Amerika's belangrijkste natuurlijke en culturele hulpbronnen en het ondersteunen van duurzame economische ontwikkeling. 

Dirk Van den Berghe 

Tot 2021 bekleedde Dirk Van den Berghe (58) topmanagement functies bij Walmart Inc., met als meest recente functie Executive Vice President en Regional CEO van Azië, Canada en Global Sourcing. Hij leidde in het bijzonder Walmarts investering in Flipkart, een toonaangevend e-commerce en fintech platform in India, en overzag Walmarts e-commerce partnerschappen en retail activiteiten in Canada, China en Japan. Hij was ook Senior Vice President en CEO van Walmart Canada van 2014 tot 2016. Voor hij bij Walmart aan de slag ging, was Mr Van den Berghe tussen 1999 en 2014 actief bij Delhaize Groep (nu Ahold Delhaize NV), waar hij verschillende SVP-functies bekleedde en in 2011 werd benoemd tot CEO van Delhaize Benelux. 

Dirk Van den Berghe is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van The Very Group Ltd. (Verenigd Koninkrijk en Ierland), onafhankelijk bestuurder en voorzitter van het remuneratiecomité bij GoTo Company (Indonesië) en onafhankelijk bestuurder bij de Colruyt Group (België). Hij was eerder bestuurder bij JD.com Inc., (China) en bestuurder en voorzitter van het nominatiecomité bij Flipkart Group (India). 

Madalina Suceveanu 

Madalina Suceveanu (51) bekleedde sinds 2014 verschillende senior leidinggevende posities bij Vodafone Group Plc, waaronder CTO van de Europese Cluster, Turkije en Egypte en CTO van Vodafone Ierland. Ze was verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering van de technologiestrategie, technologie-investeringen, het faciliteren van innovatie en talentmanagement in zeven Vodafone-markten in Europa, evenals in Egypte en Turkije. Sinds 2019 is ze ook verantwoordelijk voor de technologische integratie van de activiteiten van Vodafone in CEE en Duitsland na de overname van de telecomactiviteiten van Liberty Global in juli 2019. Ze is sinds oktober 2021 ook Chief Networks Officer bij Vodafone in Duitsland. 

Suceveanu zal vanaf 1 april 2022 in dienst treden als Managing Director, Mobile and Cloud bij Liberty Global. Voor haar carrière bij Vodafone had ze tussen 1997 en 2013 verschillende verantwoordelijkheden bij Orange Romania S.A., waarbij haar meest recente functie Chief Technology Officer was, die zij 3 jaar lang heeft uitgeoefend.

Bron: Telenet

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.