29 Oct
29Oct

Telenet sloot het voorbije kwartaal goed af met een omzet van 638 miljoen euro. Dit was 2 procent minder dan vorig jaar maar 2 miljoen euro hoger dan analisten hadden verwacht. Het aanbod in breedband steeg met 10.000 nieuwe klanten, in mobiel (postpaid) 21.700 en de bundels van televisie en internet trokken 22.400 extra abonnees aan.  Telenet trok heel wat nieuwe klanten aan maar door de fikse concurrentie van Proximus en vooral Orange Belgium moest het daarvoor dieper in de buidel tasten. De verkoop- en marketingkosten gingen 13 procent hoger. De 113 miljoen euro nettowinst - altijd een moeilijk te voorspellen graadmeter - ging los over de consensus van 88 miljoen euro. Dat meldt De Tijd op haar website. 

Goed nieuws voor analisten en beleggers  was er in de update van het dividendenbeleid. De raad van bestuur heeft een dividenddrempel van € 2,75 per aandeel ingevoerd, ter vervanging van de eerder gecommuniceerde 50-70% uitbetalingsvork als percentage van de aangepaste vrije kasstroom. De komende jaren mogen de aandeelhouders hierdoor op "een minimaal verzekerd" dividend van 2,75 euro bruto rekenen. Het dividend ligt veel hoger dan de 2,2 euro die analisten hadden verwacht. 

 Het voorgestelde bruto dividend van € 2,75 per aandeel wordt in twee gelijke delen uitbetaald. Het bestaat uit een tussentijds bruto dividend van € 1,375 per aandeel uit te betalen in december 2020 en een bruto dividend van € 1,375 per aandeel uit te betalen in mei volgend jaar. De maatregel geldt onder voorbehoud van zowel goedkeuring door de raad van bestuur en de aandeelhouders, alsook ervan uitgaande dat er geen significante wijzigingen zijn in de activiteiten of regelgevend kader van het telecombedrijf.

Telenet geeft concurrent Proximus het nakijken als status van dividendaandeel. Proximus komt met een dividend van 1,2 euro op slotkoers 15,34 euro aan een rendement van 7,8 procent. Woensdag haalde Telenet een dividend van 2,75 euro bij een slotkoers van 32,7 euro en een dividendrendement van 8,4 procent.Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.