15 Sep
15Sep

Telenet-dochter SBS Belgium, het bedrijf boven de Play-zenders, heeft geen licentie aangevraagd voor een landelijke FM-radiozender. Dat bevestigt het bedrijf. Het bekijkt wel de mogelijkheden van een partnerschap met een speler die wel een licentiedossier heeft ingediend.

Telenet heeft met NRJ Vlaanderen al een stadsnetwerkradio, met FM-frequenties in de steden. Momenteel loopt een procedure om de drie licenties voor de landelijke commerciële FM-radiozenders te vernieuwen. Nu zijn die vergunningen nog in handen van Qmusic, Joe en Nostalgie. 

Tot dinsdag konden kandidaten een dossier indienen. Van Telenet/SBS is al lang geweten dat het ambities heeft om landelijke radio te maken, maar het bedrijf heeft uiteindelijk geen dossier ingediend. Toch zijn de plannen dus niet opgeborgen.

"De SBS Belgium-zendergroep blijft vragende partij om, naast de stadsnetwerkradio van NRJ Vlaanderen, landelijke FM-radio te kunnen maken", zegt Jeroen Bronselaer, CEO van SBS Belgium. "SBS Belgium heeft na de recente oproep van de Vlaamse regering zelf geen dossier ingediend, we bekijken wel een mogelijke samenwerking met een partij die een FM-licentiedossier heeft ingediend. De komende maanden zal SBS Belgium de haalbaarheid van een dergelijk partnership verder onderzoeken."

Welke partner SBS op het oog heeft, verduidelijkt het bedrijf niet. Naast de huidige vergunninghouders, DPG Media-zenders Qmusic en Joe, en Nostalgie, dat voor 75 procent in handen is van Mediahuis, maakte ook Studio 100 publiek bekend dat het een dossier zou indienen.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.