21 Jul
21Jul

De Oost-Vlaamse voedingsgroep Ter Beke heeft een nieuwe CEO gevonden. De 55-jarige Piet Sanders neemt vanaf 1 oktober de leiding over de groep op zich, zo heeft Ter Beke dinsdag nabeurs bekendgemaakt. Sanders komt over van het voedingsbedrijf Puratos uit Groot-Bijgaarden.

Ter Beke kondigde begin dit jaar aan dat het op zoek ging naar een opvolger voor Francis Kint. Toen hij eind juni het bedrijf effectief verliet, was er nog geen opvolger gevonden. Sindsdien heeft voorzitter Dirk Goeminne de operationele leiding van het bedrijf in handen.

Nu is er toch een nieuwe CEO gevonden: begin oktober treedt Piet Sanders aan. Sanders werkt al zeventien jaar voor Puratos, tegenwoordig als "Group Channels & Sales Director". Puratos is een Belgisch voedingsbedrijf dat een uitgebreid gamma producten aanmaakt voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector.

Goeminne is ervan overtuigd dat Sanders de geschikte persoon is "om de groeistrategie van Ter Beke mee vorm te geven en verder uit te voeren", zegt hij in een persbericht. "Zijn jarenlange ervaring in de voedingssector op het hoogste niveau, zijn internationale kennis van de markten waarin Ter Beke actief is en zijn strategie- en visiegedreven aanpak zorgen voor een perfect match."

De voedingsgroep Ter Beke is vooral gespecialiseerd in de productie en verkoop van fijne vleeswaren en vers bereide gerechten, en is bekend van onder meer het merk "Come a casa" en Plop- en Samsonworst. De groep boekte vorig jaar een omzet van 717,4 miljoen euro en telt ongeveer 2.650 werknemers, zo staat op de website. Ze is genoteerd op de beurs van Brussel.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.