Thomas Leysen wordt de nieuwe voorzitter van het Nederlandse chemieconcern DSM. Dat heeft de groep donderdag bekendgemaakt.

Koninklijke DSM - goed voor een omzet van zowat 10 miljard euro - heeft Leysen voorgesteld als voorzitter van de raad van toezicht, vergelijkbaar met de raad van bestuur in België. Hij gaat er Rob Routs vervangen. 

Thomas Leysen was CEO van Umicore van 2000 tot 2008. Onder zijn leiding transformeerde het bedrijf zich tot een innovatie- en technologiegedreven groep met duurzaam ondernemen in het hart. In 2008 werd hij voorzitter van de raad van bestuur van Umicore. 

Leysen was voorzitter van KBC tot de jaarlijkse algemene vergadering van 2020. Hij is ook voorzitter van Mediahuis, de Belgische Commissie Corporate Governance en de Koning Boudewijnstichting. Hij was lid van de Global Advisory Board van Toyota.

Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op woensdag 8 mei 2020 zal de Raad van Commissarissen tevens Rob Routs, mevrouw Eileen Kennedy en Pradeep Pant voordragen voor herbenoeming. Victoria Haynes stelt zich niet beschikbaar voor herverkiezing.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.