Op 6 december 2019 werd Joachim Coens verkozen tot voorzitter van CD&V. Door deze uitdagende politieke functie heeft hij zijn werk als gedelegeerd bestuurder van de Maatschappij van de Brugse Zeehaven in Zeebrugge beëindigd. Algemeen directeur Rik Goetinck werd door de raad van bestuur aangeduid als CEO ad interim.

Bijgevolg besliste de Raad van Bestuur het proces te starten voor de aanwerving van een nieuwe CEO. Een onafhankelijk extern kantoor, Spencer Stuart, werd op 3 maart 2020 aangesteld.

Een selectiecomité bestaande uit voorzitter Dirk De fauw, bestuurder Karine Vandenberghe, CEO a.i. Rik Goetinck en Directeur Corporate Affairs Chantal Orlans, kreeg de opdracht van het bestuur om samen met Spencer Stuart de zoektocht aan te vatten. Dit om uiteindelijk, bij voorkeur vóór het zomerreces, de beste kandidaat aan de Raad van Bestuur voor te stellen.

Spencer Stuart ging op zoek naar een persoon met een sterke commerciële achtergrond en ruime leidinggevende en managementervaringen als algemeen directeur. Iemand met een staat van dienst in het uitbouwen en aansturen van een organisatie, waarbij de verschillende functies nauw samenwerken op een transparante manier. Bovendien moest het iemand zijn met sterke strategische inzichten, een geboren leider en een teamspeler, die resultaatgericht te werk gaat en beschikt over uitmuntende communicatievaardigheden.

In totaal heeft Spencer Stuart 110 potentiële kandidaten gescreend. Zowel spontane sollicitaties, als kandidaten die via MBZ en Spencer Stuart werden aangereikt, werden zorgvuldig afgetoetst aan het vooropgestelde profiel. Vervolgens werden er een beperkt aantal kandidaten geselecteerd voor een interview met het selectiecomité van MBZ. Eén persoon stak er duidelijk bovenuit. Niet enkel door zijn strategisch denken en operationele ervaring, maar ook door zijn passie en impressionante track record in een sterk geïnternationaliseerde omgeving.

Vandaag heeft de Raad van Bestuur, op voorstel van Spencer Stuart en het selectiecomité, beslist Tom Hautekiet aan te stellen als nieuwe CEO. Tom Hautekiet is geboren en getogen in West-Vlaanderen. Hij is een bouwkundig industrieel ingenieur, en hij genoot bijkomende management opleidingen onder andere in Fontainebleau, bij INSEAD en CEDEP. Tom is een gedreven algemeen directeur met een sterke internationale ervaring bij de West-Vlaamse multinational Bekaert. Daar klom hij op tot Senior Vice President binnen de divisie ‘Building Products’, die bestaat uit 700 mensen verspreid over de hele wereld. Op internationaal niveau onderhandelde hij verschillende partnerships verspreid over meerdere continenten, waaronder ook in China. Hij is een zeer sterke, down to earth teamleider die werkt met passie en enthousiasme. Dit brengt hij ook over naar zijn teams.

Bron: Port of Zeebrugge

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.