Tom Van Put is 40 jaar, getrouwden vader van 3 kinderen. Hij is industrieel ingenieur bouwkunde en studeerde af aan het De Nayer Instituut in Sint-Katelijne-Waver. Tom werkt sinds 2003 bij ibens nv en doorliep verschillende functies van projectleider tot operationeel directeur. De voorbije 2 jaar bereidde hij zich als COO voor op de overname van de bedrijfsleiding. 

Martin Geernaart is 40 jaar en woont sinds 2019 met zijn vriendin (al bijna 20 jaar samen) en zijn twee kinderen in België. Na zijn ingenieursopleiding Civiele Techniek (NL) behaalde hij een master aan de South Bank University London (GB). Na een carrière van 17 jaar bij twee grote bouwondernemingen (BAM en VolkerWessels), startte hij in 2018 als CTO-ad-interim bij het ondernemende ASVB, en werd er verliefd op ibens. Herman Bernaerts, die ibens de voorbije 15 jaar leidde als CEO, zal nog een jaar lang ondersteuning bieden als voorzitter van de raad van bestuur. 

Ibens nv ontstond uit een traditionele algemene aannemer en maakte een doorstart onder de huidige vorm in 1996. Ibens realiseert 10 jaar op rij een EBITA boven de 10% van de omzet, wat ruim de normale prestaties in de bouwsector overschrijdt. Jaarlijks wordt om en bij de 60 miljoen euro omzet gedraaid. Ibens nv is een onderdeel van de Nederlandse familiale bouwgroep ASVB bv (Aan de Stegge Verenigde Bedrijven uit Deventer, NL). ASVB bestaat uit een 20-tal kernbedrijven, samen goed voor een jaaromzet van 800 mio euro. 

Ibens heeft zijn sterke positie in de markt te danken aan verregaande innovatie, en blijft ook de komende jaren hard op die spijker slaan. "Dat moet ook. De bouwsector was heel lang heel traditioneel, maar staat nu toch op een belangrijk kantelpunt. De komende jaren zullen we zien hoe slordige en onvoorspelbare werven plaats ruimen voor gestructureerde tijdelijke assemblagesites, aangedreven door virtuele modellering, robotisering, decentrale productie en een sterk logistiek proces. Daar zijn wij bij ibens al meer dan tien jaar mee bezig, met succes," aldus Herman Bernaerts "Onze ambities liggen daarom al een stap verder. Kernbegrippen de komende jaren worden minder verspilling, kortere doorlooptijden, duurzaamheid en circulariteit. We willen generatieve gebouwen creëren die de wensen van de eerste eigenaar overstijgen." 

War on talent

Op de vraag wat de motor van die innovatie wordt, antwoorden beide co-ceo's als uit één mond: Het team. “We werken met heel getalenteerde mensen die we uitnodigen om zich te ontwikkelen binnen de organisatie en die we stimuleren richting ondernemend leiderschap. Zij zullen als team de klantwaarde moeten creëren die zorgt voor appreciatie en continuïteit, en uiteindelijk voor de toekomst van het bedrijf, "  vermeldt Tom Van Put.

"We kunnen onze ingenieurs, architecten en ondersteunende krachten bovendien een hightech omgeving bieden die het traditionele bouwen niet gewend is. Dat, gekoppeld aan een sterke visie en een uitgesproken teambeleving waarin successen gevierd worden en fouten de basis vormen voor evolutie, maakt van ibens een bijzonder aantrekkelijke werkgever," beaamt Martin Geernaart.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.