Tony's Chocolonely, de ethische chocolatier uit Nederland, neemt een Belgische chocoladefabriek over. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. 

De Nederlanders nemen chocoladefabriek Althaea-De Laet Int. uit het Antwerpse Borsbeek over. Beide bedrijven zijn geen onbekenden voor elkaar. Althaea-De Laet produceerde in 2005 de allereerste chocoladereep van Tony's Chocolonely. Intussen wordt 40 procent van de repen van het Nederlandse merk in Borsbeek gemaakt.

Het familiebedrijf zocht een overnemer, en kwam uit bij partner Tony's Chocolonely. Door de overnername kan het Nederlandse bedrijf op zijn beurt "sneller groeien, innoveren en leren", aldus COO Anne-Wil Dijkstra.

Om een vlotte overgang te verzekeren, zal Tony’s in de komende jaren nauwe samenwerken met het managementteam van de fabriek. “Productie op deze schaal is voor ons een nieuwe vaardigheid die we onder de knie moeten krijgen. Maar we zijn enthousiast om met ze samen te werken, van ze te leren en de komende tijd grip te krijgen op de productie”, zegt Anne-Wil Dijkstra, COO bij Tony’s Chocolonely.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.