Tweesterrenchef David Martin tekent voor twee jaar exclusief bij topcateraar Gourmet Invent. De topchef en eigenaar van La Paix** (Anderlecht) zal Gourmet Invent bijstaan bij de verdere ontwikkeling van retailmerk Tom & Della's.

Net een jaar geleden lanceerde Gourmet Invent Tom & Della's, een retaillijn van premium slaatjes voor moederhuis Compass Group Belgium. Om de verdere ontwikkeling van nieuwe lijnen te verzekeren doet het vanaf vandaag beroep op tweesterrenchef David Martin.

Bart Vandendooren, CEO Gourmet Invent: “De ontwikkeling van Tom & Della's heeft het afgelopen jaar niet stilgestaan, integendeel. We blijven hard werken op productontwikkeling en -innovatie. Kwaliteit en topniveau staan daarbij voorop. Om ons daarbij te helpen vroegen we David Martin om onze chefs te ondersteunen.”

David Martin is geen onbekende voor Gourmet Invent. Recent werkte het bedrijf nog samen met Martin en Filip Claeys (De Jonkman **) voor de ontwikkeling van The Experience Box: een thuisgeleverde box met culinaire maaltijden voor de eindejaarsperiode. Maar écht bekend is Martin natuurlijk voor zijn werk bij La Paix ** in Anderlecht. Met zijn aandacht voor details en techniek én met verrassende smaakcombinaties toverde hij de topbrasserie van zijn schoonouders om in een tweesterrenrestaurant. Gault&Millau kroonde hem daarvoor in 2019 ook al tot Chef van het Jaar.

David Martin: “Ik sta ervoor bekend om tegen de stroom in te gaan en nieuwe dingen te proberen tegen de heersende trends in. Dat is trouwens de enige manier om die trends voor te zijn en op het scherp van de snee te blijven werken. De samenwerking met Gourmet Invent dwingt me om weer anders na te denken over de dingen die ik creëer, de kooktechnieken die ik gebruik, de producten, enz. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met hen nieuwe creaties te maken en naar het publiek te brengen.”

Voor Gourmet Invent is dit de derde aankondiging op korte tijd. Het bedrijf verhuisde begin 2021 naar een gloednieuwe productie-eenheid in Nazareth (Gent) en eerder deze week kondigde het een verregaande samenwerking aan met collega-topcateraar Amalthea.

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.