29 Jul
29Jul

UCB heeft de omzet tijdens de eerste helft van dit jaar met 7 procent zien toenemen, tot 2,8 miljard euro. De aangepaste ebitda (winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) kwam uit op 843 miljoen euro, een toename met 8 procent, en goed voor 30 procent van de omzet. Dat heeft het farmaconcern donderdag voorbeurs bekendgemaakt.

UCB geeft aan dat al zijn klinische ontwikkelingsprogramma's op schema liggen en het bedrijf houdt vast aan zijn verwachtingen voor 2021: een omzet van 5,45 miljard euro tot 5,65 miljard euro, aangepaste ebitda van 27 à 28 procent van de omzet en een kernwinst per aandeel van 5,6 tot 6,1 euro."

We realiseren onze ambitieuze doelstellingen en strategie", zegt CEO Jean-Christophe Tellier. "De komende maanden zullen in het teken staan van de verwachte lancering van bimekizumab voor psoriasispatiënten, ondersteund door drie superioriteitsstudies en in totaal zes fase 3-studies van producten in een vergevorderd ontwikkelingsstadium. (...) We hebben veel vertrouwen in onze pijplijn van producten in een vergevorderd ontwikkelingsstadium, ons vermogen om in 2025 een leidende rol te spelen in vijf patiëntenpopulaties en om onze korte- en langetermijnvisie waar te maken."

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.