VAB Fleet Services en Koopman Logistics slaan de handen in elkaar voor "een totaaloplossing voor jonge tweedehands-, ex-lease- of huurauto's". Het nieuwe 'VAB Koopman Automotive Solutions' komt er op een site in Genk van ongeveer 100.000 vierkante meter en moet op termijn een honderdtal jobs opleveren. Bij de start verwacht VAB zestig personen tewerk te kunnen stellen.

De doelgroep van 'Automotive Solutions' gaat van constructeurs, importeurs, dealers en lease- en verhuurmaatschappijen tot bedrijven met een grote vloot personenwagens. Zij kunnen er terecht voor het transporteren van auto's, het afleveringsklaar maken van nieuwe auto's, korte of langdurige stockage, doorverkoop van ex-leasewagens en fleetmanagement.

"Uit gesprekken met onze huidige klanten bleek dat ze meer en meer operationele en logistieke activiteiten wensten uit te besteden en daar een 'one stop solution' voor zochten", zegt Geert Markey, CEO VAB Groep. "We zijn dan gaan kijken naar een mogelijke partner om snel te kunnen schakelen en toch ook de hoge kwaliteit aan te kunnen bieden die men van VAB verwacht."

Koopman Logistics, actief op de Nederlandse en Duitse markt, ziet dezelfde trends in België en Nederland. "De combinatie van de huidige VAB Fleet Services-activiteiten met wat we in Genk gaan neerzetten, is uniek voor België", aldus Willem Prinsen, CEO Koopman Logistics Group. "Met de inbreng van onze expertise rond grootschalige remarketing zetten we een stap verder in het huidige dienstenaanbod op de Belgische fleetmarkt." 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.