Midden in de Corona-crisis voegt Vacansoleil meer dan 100 campings toe aan het aanbod. Vacansoleil breidt daarmee fors uit, omdat de vraag in Europa naar campingvakanties aanhoudend groot is en naar verwachting toeneemt. Ook het aantal bestemmings- en verkooplanden stijgt. Vacansoleil opent verkooppunten in Slovenië en Spanje om ook in die landen campingvakanties te kunnen verkopen. 

Marktleider Vacansoleil voorziet dat het verblijf op een camping deze zomer een favoriete vakantie zal zijn. “Vakantie vieren in de buitenlucht op een bestemming die met eigen vervoer bereikbaar is neemt door Corona in populariteit toe. Hierdoor stijgt de vraag fors ”, aldus CEO Jan Willem Verschoor van Vacansoleil. “Met deze uitbreidingen spelen we hierop in.”

Verkoop campingketen Iris Parc

Om de gewenste groei te realiseren is Vacansoleil gestopt met het beheer van eigen campings. In de afgelopen twee jaar zijn daarom alle eigen campings van de hand gegaan. Deze maand zijn de laatste drie campings in Frankrijk verkocht aan het Franse Vacanceselect. Samenhangend met deze transactie is een deel van de uitbreiding van het campingaanbod gerealiseerd. “Vacansoleil gaat vanaf het seizoen 2021 ook vakanties aanbieden op de campings van Vacanceselect”, zegt CEO van Vacansoleil Jan Willem Verschoor. “Dit zijn stuk voor stuk topbestemmingen die helemaal passen bij de wensen van onze vakantiegangers.”

Keuze uit bijna 600 campings in Europa

Vacansoleil is nu volledig gericht op campingvakanties. De forse uitbreiding van het aantal campings, bestemmingslanden en verkooplanden is een grote stap vooruit in de doelstelling om in heel Europa campingvakanties aan te gaan bieden. En samen met de uitbreiding van het aantal campings groeit ook het aantal soorten accommodaties zodat een bredere doelgroep kan worden bedient.

Momenteel biedt Vacansoleil vakanties aan in 19 landen, vanuit 13 verkooplanden. Jaarlijks maken zo'n half miljoen mensen in Europa gebruik van Vacansoleil. Dit aantal stijgt in 2021 door het openen van verkoopkantoren in Slovenië en -binnenkort- Spanje en de forse uitbreiding van het campingaanbod.

Doel is alle landen van Europa

Het is een bewuste keuze van Vacansoleil om af te stappen van eigen campings. Hierdoor ligt de focus volledig op het aanbieden van alle vormen van campingvakanties. Verschoor: “Binnen ons aanbod hebben we een campingvakantie voor iedereen. Van een losse staanplaats tot een volledig ingerichte luxe glamping stacaravan of safaritent. En dat op een groot aantal verschillende bestemmingen. Wij richten ons volledig op het verzorgen van een topervaring voor onze gasten”. Zo zorgt Vacansoleil met eigen hosts op de campings en soms animatieteams voor de persoonlijke begeleiding van de vakantiegangers. Verschoor: “Het is een werkwijze die onze vakantiegangers erg prettig vinden en die we structureel bij al onze bestemmingen doorvoeren. Uiteindelijk is ons doel om in alle landen van Europa campingvakanties aan te bieden”.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.