Wim Henneman nam afscheid als voorzitter en met Valerie Meuser is de eerste vrouwelijke voorzitter sinds 1978 een feit. Zij stelde haar bestuursploeg voor (Tom Vandenbroucke, Wim Henneman, Nathalie Van Praet, Lisa Ferdinande, Geert Messens en nieuwkomers Leen Janssens, Niko Keters en Thomas Haspeslagh en finaal ook management assistant Sybil Michiels). Meuser lichtte al een tipje van de sluier over de komende geplande activiteiten.

Valerie Meuser is sinds 2017 lid van De Hanze en maak sinds 2019 deel uit van het dagelijks bestuur. Ze is beroepshalve ondernemend directeur Member Services bij Voka West-Vlaanderen en was daarvoor werkzaam bij onder meer KBC en Bpost in diverse leidinggevende functies. 

Meuser is economiste van opleiding. In een eerder leven was ze ook al eens 13 lid van JCI (Junior Chamber International of ook nog gekend als de Jonge Kamer) en ze werd er ook JCI senator. 

De Hanze is in 1978 opgericht door enkele lokale grootindustriëlen met duidelijke historische knipoog naar de Hanzeatische stedenbond. Rond de 15e eeuw kende dit fenomeen zijn toppunt waarbij er zo’n 200 steden (o.a. Brugge) samenwerkten. Met een apolitieke visie en niet-gebonden aan één of andere levensbeschouwing groeide de club uit tot een uniek ontmoetingsplatform, met zo’n 250 leden. Managers, politici, ambtenaren en ondernemers kunnen er in een joviale sfeer hun ideeën vormen, aftoetsen of bijstellen door een open wisselwerking van gedachten en overtuigingen.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.