21 Jul
21Jul

Agidens International en Van den Berg, een dochteronderneming van BESIX Group, hebben een overeenkomst bereikt voor de overname van Agidens Infra Automation (AIA). AIA is sinds de oprichting in 1987 als een divisie van Agidens, uitgegroeid tot een marktleider in automatisering, afstandsbediening, interconnectiviteit en intelligent energiebeheer voor infrastructuurprojecten, waaronder sluizen, beweegbare bruggen, tunnels, stuwen en pompstations. 

De overname door Van den Berg zal de marktpositie van AIA versterken en haar in staat stellen om haar internationale expansie als onderdeel van BESIX Group te stimuleren. De integratie van de expertise van AIA zal Van den Berg en BESIX Group in staat stellen om de infrastructuurprojecten die ze ontwerpen en bouwen uit te rusten met geavanceerde digitale oplossingen om zo hun langetermijnwerking en onderhoud te verbeteren. 

Het Belgische engineering- en systeemintegratiebedrijf Agidens International heeft meer dan 570 mensen in dienst en heeft kantoren in zeven landen: België (hoofdkantoor), Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, de VS en Polen. Ackermans & van Haaren (via AvH Growth Capital NV) en Axe Investments NV zijn de belangrijkste aandeelhouders van het bedrijf. Dochteronderneming AIA heeft 130 mensen in dienst en heeft kantoren in Zwijndrecht, België en Gorinchem, Nederland. 

Hedwig Maes, CEO van Agidens: “De complementariteit van Agidens Infra Automation en Van den Berg en BESIX Group zal resulteren in een sterkere toegevoegde waarde en een duidelijk concurrentievoordeel in de markt als full service partner. Agidens Infra Automation zal kunnen concurreren in complexere en grotere projecten, ondersteund door een gerenommeerde civiele aannemer, het terugkerende dienstenaanbod verder uitbreiden en profiteren van een groter personeelsbestand en gecombineerde expertise.” 

Annick Martin, CEO van Van den Berg: “Door het combineren van de diensten van Agidens Infra Automation met de activiteiten van Van den Berg bieden wij onze klanten een aanzienlijke meerwaarde. We bouwden reeds uitstekende infrastructuurwerken, nu kunnen we deze nog ‘slimmer’ maken in het voordeel van hun gebruikers en onze opdrachtgevers. We zijn zeer verheugd om elke medewerker van AIA te verwelkomen. Samen met Van den Berg en BESIX Group krijgen ze de kans om hun uitgebreide expertise verder uit te bouwen.”

Bron: Besix

Meer weten over fusies en overnames? Lees dan ons dossier Corporate Finance 4.0

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.