Per 1 januari 2022 werd Vanessa Temple lid van de raad van bestuur van de Balta Group. Zij zal zetelen als niet-uitvoerend onafhankelijk bestuurder, door middel van coöptatie. Vanessa Temple volgt Sarah Hedger op. Het mandaat van de nieuwkomer heeft een looptijd van bijna vier jaar, tot en met de algemene vergadering van 2025.

Vanessa Temple maakt sinds begin 2021 deel uit van het ‘Climate Risk‘-team van ING. Voorheen leidde ze 6 jaar lang ING’s corporate sector teams voor België, Luxemburg en Scandinavië, nadat ze het Belgische Capital Structuring & Advisory-team had geleid. Voorafgaand aan deze leiderschapsfuncties werkte ze ook al als adviseur voor complexe financieringen en leveraged finance & bonds voor grote en middelgrote ondernemingen. Temple werkt inmiddels al meer dan 20 jaar voor ING.

Cyrille Ragoucy, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Balta zegt verheugd te zijn door haar komst, en dat omwille van haar schat aan ervaring in de bankensector. “Ook haar achtergrond gericht op duurzaamheid en ESG zal een toegevoegde waarde vormen, aangezien dit één van de prioriteiten van de Groep is voor de toekomst”, aldus nog Ragoucy.

Bron: Made In

De volledige raad van bestuur is te vinden via deze link:
Raad van Bestuur - Balta Investors 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.