Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) kaatst de bal terug en plaatst een vraagteken bij de nieuwe maatregelen van het Overlegcomité. "En waar blijft de exponentiële curve van de vaccinatie?"

Bijkomende controlemaatregelen dringen zich inderdaad op, beseft het VBO. Maar de werkgevers stellen zich "ernstige vragen bij de nieuwe lockdown die de bedrijfswereld opnieuw hard treft". Vooral het feit dat niet-essentiële winkels enkel nog op afspraak mogen openen, ligt op de maag."

Sinds de heropening van de niet-essentiële winkels in december, zagen we geen noemenswaardige stijgingen van het aantal coronagevallen in de maanden die erop volgden ... tot men de buitenbubbel verhoogde tot tien", klinkt het.

De werkgevers richten de blik op de vaccincampagne. Want om de coronacurve zo snel als mogelijk om te buigen, moet die versnellen, alsook moeten de contacten maximaal beperkt worden.

"Eén jaar na het uitbreken van de pandemie, moeten we helaas vaststellen dat de verspreiding van het virus opnieuw sterk stijgt. Opnieuw wordt daardoor een deel van het bedrijfsleven zwaar op de proef gesteld", besluit VBO-topman Pieter Timmermans. "Daarom een heel uitdrukkelijke vraag: in plaats van de besmettingscurve zouden we veel liever de vaccinatiecurve exponentieel zien stijgen! 

Enkel via een versnelde 24/7-vaccinatiestrategie kan het beloofde perspectief van een normalisering van de economie vanaf 1 mei verzekerd worden", dixit de CEO van het VBO.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.