VCST Industrial Products, dat tandwielen en andere auto-onderdelen maakt in Sint-Truiden, verhuist naar de Truiense deelgemeente Brustem. Met de nieuwe bedrijfssite is een totale investering van 30 miljoen euro gemoeid. Het bedrijf voerde vorig jaar nog een grote herstructurering door.

VCST Industrial Products - een van de grootste werkgevers van Sint-Truiden - wil in Brustem een nieuwe moderne infrastructuur bouwen, waarmee het bedrijf de transitie naar de digitalisering en automatisering binnen de auto-industrie moet maken. Samen met partners MTS/Cordeel investeert het bedrijf 15 miljoen euro in de realisatie van de productiehal en nog eens 15 miljoen euro in nieuwe machines, systemen en installaties in de komende jaren.

"De automobielsector beleeft inderdaad uitdagende tijden. Met de vernieuwing van onze infrastructuur moderniseren en automatiseren we onze processen en productie zodat we 'future proof' blijven. We willen onze koppositie als toeleverancier in de geglobaliseerde automobielsector blijven uitbouwen", zegt Eddy Van Steyvoort, CEO VCST Automotive division of BMT. "Dit project is goed nieuws voor onze medewerkers omdat we hierdoor ook in de toekomst werkgelegenheid op deze locatie kunnen aanhouden. Naast onze fabrieken in Roemenië, Mexico, Duitsland en China blijven we dus ook verder investeren in Sint-Truiden.

"De directies van VCST Industrial Products en dochterbedrijf STC maakten vorig jaar nog bekend de activiteiten te willen terugschroeven om in te zetten op automatisering en digitalisering. Beide bedrijven maken deel uit van de BMT Groep, die de fabriek in 2016 overnam van investeringsmaatschappij Gimv en andere aandeelhouders. Volgens de aangekondigde herstructuring moesten oorspronkelijk 171 van de 427 banen geschrapt worden. In het sociaal plan werd het aantal ontslagen uiteindelijk naar 91 teruggebracht. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.