Vastgoedbedrijf Cofinimmo heeft een deel van een portefeuille van distributienetpanden in Frankrijk verkocht. De transactie is goed voor 41 miljoen euro, meldt het Bel20-bedrijf donderdag. Cofinimmo wil de opbrengst investeren in zorgvastgoed, bijvoorbeeld woonzorgcentra.

De panden in kwestie vallen onder Cofinimur I. Die portefeuille kocht Cofinimmo eind 2011 toen het samen met een partner de panden overnam van de Franse verzekeraar MAAF. Het gaat voornamelijk om verzekeringsagentschappen.

Het vastgoedbedrijf verkoopt nu, onder bepaalde voorwaarden, een deel van het Cofinimur I-distributienet in Frankrijk. Cofinimmo wil de deal sluiten in de loop van het vierde kwartaal. De prijs is in lijn met de meest recente reële waarde, klinkt het. "In totaal 74 activa, verspreid over gans Frankrijk, werden recent verkocht of zullen in de komende weken verkocht worden aan 12 verschillende kopers", klinkt het in een persbericht. De volledige Cofinimur I-portefeuille is goed voor 265 sites met een totaalwaarde van 111 miljoen euro.

De verkoop is in lijn met de strategie rond distributienetvastgoed, klinkt het, een niet-kernsegment van het bedrijf. CEO Jean-Pierre Hanin zegt in het persbericht dat de opbrengst gebruikt zal worden "om in "beschikbare mogelijkheden in het zorgvastgoedsegment in Europa" te investeren. "Wij verwachten dat er in de toekomst nog meer gedeeltelijke verkopen van onze Cofinimur I-portefeuille zullen plaatsvinden."

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.