Verzekeringsmakelaar Assumax uit Waasmunster -waarvan Koen Blijweert voorzitter is- wordt overgenomen door AlliA, zo blijkt maandag uit een gezamenlijk persbericht. AlliA is één van de grootste onafhankelijke makelaars in België en verstevigt met de overname haar positie op de bedrijvenmarkt. Assumax legde zich de voorbije jaren vooral toe op het bedrijvensegment en de bouwsector in het bijzonder.

Financiële details rond de overname worden niet meegedeeld.Het fusiebedrijf is goed voor een premie-omzet van ruim 410 miljoen euro (waarvan 50 miljoen van Assumax) en een brutowinst van 11 miljoen euro. De groep telt 245 medewerkers en heeft kantoren in Roeselare, Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Pelt, Waasmunster, Zonhoven, Luxemburg en Kinshasa.

Zakenman Koen Blijweert is een van de bekendste lobbyisten in ons land. Hij werd vernoemd in verschillende corruptiedossiers maar is nooit veroordeeld. Als voorzitter van Assumax maakte hij een strategische oefening voor het verzekeringsbedrijf waarbij volgens hem de beste oplossing erin bestond een grote groep te vormen.

In de toekomst zal Blijweert actief betrokken worden bij het management van het fusiebedrijf, klinkt het. Joseph M. Lebon wordt de CEO van de groep. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.