Leermiddelenmaker VAN IN heeft een nieuwe Managing Director: Vicky Adriaensen. Adriaensen werkte al voor VAN IN van 2009 tot 2018 en komt nu dus terug aan boord. In de vier tussenliggende jaren was ze Managing Director van hoger onderwijs-specialist Acco. Adriaensen wil het digitale marktleiderschap van VAN IN in het onderwijs verder versterken.  

Adriaensen is een marketingpersoon in hart en nieren. Zo startte ze haar carrière, in FMCG. Vanuit marketing groeide ze door naar National Accountmanager voor België en Frankrijk bij Campina. Maar ze wilde iets gaan doen met meer toegevoegde waarde en maatschappelijke relevantie dan bijvoorbeeld onderhandelen over marges met retailers. Ze startte bij VAN IN als Sales & Marketing manager, stond mee aan de wieg van de digitale leerplatformen Bingel en diddit, en groeide door tot Business Unit Manager Vlaanderen voor secundair en hoger onderwijs.  

'Toen ik bij Campina vertrok om naar een educatieve uitgeverij te gaan, verklaarden mijn collega's me gek', herinnert Adriaensen zich. 'Twee jaar later lanceerden we Bingel, en plots begrepen ze dat ik een kei coole job had. Het is ook zo ontzettend dankbaar om met leerkrachten te werken. Dat is zo'n betrokken publiek om voor te werken, kritisch en heel erg meedenkend', aldus Adriaensen. 

Na 9 jaar VAN IN had ze echter nood aan een nieuwe uitdaging. Het nemen van de eindverantwoordelijkheid voor een organisatie bood haar dat. Ze werd Algemeen Directeur bij Acco Uitgeverij, Boekhandels en Drukkerij. Daar zette ze de digitale transformatie van het bedrijf verder. In 4 jaar zorgde ze ervoor dat de diamant die Acco al was weer volop opgeblonken werd en stoomde ze het bedrijf verder klaar voor de toekomst. En nu stapt ze terug over naar VAN IN. 

'Dit bedrijf evenals de markt waarop we actief zijn, zijn de voorbije vier jaar enorm geëvolueerd', vindt Vicky Adriaensen, de nieuwe MD van VAN IN. 'Ik kijk er naar uit onze positie van digitale marktleider in het onderwijs verder te versterken. Ik wil met VAN IN een voortrekkersrol blijven spelen en het onderwijs van morgen verder mogelijk maken. Waar zit de bottleneck voor de digitalisering van het onderwijs? De adoptie hebben we gehad. Nu gaat het over de integratie van alle platformen en mogelijkheden voor de leerkrachten. Over het ondersteunen van de leerkracht zodat gepersonaliseerd leren mogelijk wordt en de steeds grotere diversiteit in de klas behapbaar wordt. Daar willen we toe bijdragen.'

 VAN IN is 's lands grootste educatieve, innovatieve leermiddelenmaker en maakt deel uit van Sanoma Learning, een onderdeel van de Finse groep Sanoma. VAN IN werd opgericht in 1833 en heeft vandaag vestigingen in Wommelgem, Gent en Mont-Saint-Guibert.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.